Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo is voor de tweede keer dit seizoen in een thuiswedstrijd behoorlijk hard onderuit gegaan. Tegen Seesing Personeel | Orion kwamen ze duidelijk tekort om aanspraak op de winst te kunnen maken.  De gasten uit Doetinchem hadden aanvallend beduidend meer power dan de dames uit Denekamp, hadden meer lengte voor het net, speelden gevarieerder en gaven zich alleen maar in de verdediging geslagen als het helemaal niet anders kon. De thuisploeg speelde met een te hoge foutenlast, vooral aanvallend ging het te vaak mis. En verder had DeVoKo de servepass niet op orde.

Orion kwam in de openingsset met 1-3 voor, Loes Hassink sloeg die stand met een paar rake klappen van de bordjes (4-3), waarna de teams gelijk opliepen tot aan 7-8. Maureen Reulink haalde de opslag naar Doetinchemse kant terug (7-9), waarna een uitgeslagen DeVoKo aanval en twee aces  van dezelfde Maureen het verschil op vijf punten bij 7-12 zetten. Orion hield de foutenlast in het vervolg van de set laag en scoorde zelf gevarieerd via mid, buitenaanval en 2de ballen.

DeVoKo kon met name door scores van Laura Behrens, Lauri Heemstra en Daphne Giesselink aanklampen. Maar het verschil werd nooit kleiner dan drie punten. Een 18-23 achterstand kon tot 20-23 worden ingelopen, een eerste tempo aanval van Orion bezorgde hen setpoint. De technische fout aan DeVoKo kant besliste de set.

Scores DeVoKo vs Orion set 1: Aanval 13/12, blok 1/0, aces 2/3 en foutenlast 10/4.

Alle DeVoKo fans op de tribune zaten in de tweede set op de time out te wachten van trainer coach Henk Goor toen de gasten na de 3-4 stand middels drie DeVoKo kadootjes, twee aces en drie blokpunten uitliepen naar 3-12. Na de time out op die stand haalde Loes Hassink met een lobje de serve terug en kon de thuisploeg het verschil tot 7-12 en 9-13 terugbrengen.

Twee Orion servebeurten later stond er alweer 10-18 en leek het opnieuw een hopeloze strijd voor de ploeg van Henk Goor te gaan worden. Laura Behrens serveerde DeVoKo na de 11-18 naar 15-18, trainer coach Eric Robbers had al op 13-18 een Orion time out genomen, die pas later effect had.  DeVoKo kon meegaan tot 18-21 Maureen Reulink en Jorike Greven (ace) zorgden voor een comfortabele 18-23. DeVoKo kreeg nog twee puntjes van Orion, tot 20-24, voordat ze met een mooi lobje een eind aan de set maakten.

In de eerste helft van de derde set, tot pakweg 14-13, werd het een wedstrijd. DeVoKo maakte een 4-6 achterstand ongedaan (7-6), en Orion knokte zich vervolgens weer langs de thuisploeg bij 9-10. In de openingsfase ging er veel fout bij DeVoKo, daarna deed Orion dapper mee in het foutenfestival.  Bij 14-13 kantelde de set naar Orion. Een foutserve en een uitgeslagen aanval maakten er 14-15 van, de ace via de netband zette het verschil op twee punten.

DeVoKo kon aansluiten na de Orion netfout, maar moest bij 15-18 de time out in. Een korte bal op de achterover, een favoriete en veel scorende combinatie van de Orion spelverdeelster en midaanvalster, maakte er 15-19 van. DeVoKo bezegelde daarna zelf zo’n beetje haar lot met opnieuw twee kadootjes voor Orion. (16-21). En tekenend voor de wedstrijd herhaalden ze die gulle bui ook nog een keer op 19-23, waardoor Orion vrij gemakkelijk aan de laatste winnende punten kwam.

De cijfers recapitulerend  kunnen we niet anders concluderen dat Orion op drie onderdelen de betere was en op één onderdeel gelijkwaardig aan DeVoKo. Aanval 28/31, serve aces 5/9 en foutenlast 31/22. Alleen met de blokpunten hielden de teams elkaar met 4/4 in evenwicht.