Woensdagavond speelde dames 2 in de kwartfinale van de Regiobeker tegen Vollverijs DS1 uit Terborg. Vollverijs komt uit in de 3e Divisie B en staat daar op een keurige 3e plaats. De Denekampse dames toonden vanaf het begin weinig respect en begonnen vol overtuiging aan deze wedstrijd. Overtuigd van het feit dat ze konden winnen indien ze hun eigen spel zouden spelen. Met deze opdracht werden ze dan ook door trainer/coach Leo Blokhuis het veld ingestuurd.
In de 1e set werd konden de dames hun eigen spel spelen. De pass kwam nauwkeurig bij spelverdeelster Roannne Bonke. Zij kon vervolgens de aanvalsters naar hartenlust bedienen. Vollverijs liet echter zien dat ze niet voor niets een klasse hoger spelen en zij konden goed tegenstand bieden. Na een time out werd door de Denekampse dames een 14-16 achterstand omgezet in een 18-16 voorsprong. Nu men de smaak te pakken had werd de voorsprong vlot uitgebreid naar een 25-18 setwinst.

In de 2e set werd, mede door sterke opslag beurten van de zussen Lieke en Iris Mollink, vlot een 14-6 voorsprong bereikt,  Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Zowel de pass, aanval als ook de blokkering, alles werd naar behoren uitgevoerd door het zestal in het veld. Geconcentreerd werd de set uitgespeeld en afgesloten met een 25-11 (!) overwinning.

Dames 2 Beker kwartfinale tegen Volleverijs-4

In de 3e set waren de rollen ineens omgekeerd. DeVoKo liet door eigen (opslag) fouten Vollverijs steeds beter in haar spel komen. Vollverijs nam dit kadootje graag aan. Waar het passend en aanvallend aan Denekampse zijde minder ging, ging bij de dames uit Terborg alles naar wens. Jenne Morsink werd nog wel 2 keer ingewisseld. Bij 9-12 voor Lieke Mollink en bij 10-16 voor Iris Mollink. Helaas zonder resultaat. Via 7-11 en 12-20 won Vollverijs deze set ruim met 25-16.

De belangrijke 4e set werd niet dat wat er van verwacht werd. Ook hier weer veel fouten aan Denekampse zijde. Time outs bij 8-12 en 18-22 en een wissel van Jenne Morsink voor Madelyn Koop brachten geen verbetering. Vollverijs was in de ‘winning mood’ en won ook deze set, nu met 25-20.

Een beslissende 5e set was nodig om een winnaar aan te wijzen. Na de toss door de uitstekend leidende scheidsrechters Bouwknegt en Eertman was het DeVoKo die met de opslag aan deze beslissende set begon. Vanaf het begin werd een kleine voorsprong genomen. het vertrouwen kwam langzaam terug en punten werden door de eigen aanval gescoord, Vollverijs gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Via een 12-9 achterstand kwamen ze terug naar 14-14. Spannend dus tot aan het eind! Aileen Knippers liet nu (weer) zien dat zij een midspeelster is waar rekening mee gehouden moet worden. Mede door haar inbreng werd deze set in het voordeel van de Denekampse dames beslist met 16-14.

Een erg nipte overwinning, maar wel een die telt! Winnen van een  3e Divisie-team (Voor de 2e keer al voor deze beker…) is altijd fijn, zeker als hierdoor de halve finale wordt bereikt. Met veel vertrouwen wordt gewacht op de volgende tegenstander.