Na 2 vrij weekenden mocht Dames 2 eindelijk weer eens een wedstrijd spelen. Deze keer was het de derby tegen Set-Up ’65 D3, zij zijn vorig jaar gedagredeerd uit de regiodivisie. Ook al stonden wij hoger op de ranglijst, we wisten dat we ze niet mogen onderschatten.
Helaas gingen we de wedstrijd zelf niet heel goed in, Fleur was de dag ervoor door de enkel gegaan en Roanne had 3 trainingen gemist i.v.m. werk in Mexico. Pien Baalhuis uit B1 deed mee als 2e spelverdeler en het was hopen dat de gemiste trainingen geen invloed hadden op Roanne.

De eerste set begonnen we erg goed, de set-ups kwamen in een snel tempo bij de aanvallers en die konden het afmaken. Roanne had nog een prachtig eenmansblok, waardoor ons vertrouwen een nog grotere boost kreeg. Gedurende de set hielden we een voorsprong van 3/4 punten, die hielden we mooi vast en wonnen dan ook met 25-20.

Aangezien we goed speelden bleef hetzelfde zestal staan. We zetten het goede spel door en stonden al gauw voor met 14-9, niks aan de hand zou je denken. Totdat de Ootmarsumse dames opeens een goede serveserie tevoorschijn toverden en wij daar geen raad mee wisten. Wij maakten fout na fout, de 2 time-outs hielpen niet en zo stonden al snel achter met 14-16. Set-Up begon steeds sterker te spelen, verdedigend hadden ze erg veel ballen. Gelukkig herpakten we ons en kwamen we bij tot 23-23. Toen was het stuivertje wisselen. Helaas maakte de scheidsrechter een discutabele beslissing in ons nadeel en verloren we de set met 25-27, dit was ook zeker een verdienste van een goed spelend Set-Up ’65.

Doordat we toch goed waren geëindigd de vorige set, gingen we vol vertrouwen de 3e in. Die set hielden we een goede voorsprong van 6 punten mede door een serveserie van Jet en wonnen we vrij makkelijk met 25-17.
In de laatste set stonden we al snel 0-4 achter, door dezelfde serve als in de 2e set. In de time-out werd de zaak weer op de rit gezet. We haalden de serve terug en konden weer ons ding doen. De hele set ging het gelijk op, met lange rally’s, gelukkig konden wij aan het eind het verschil maken en wonnen we met 25-19.

Al met al een mooie 3-1 overwinning in een leuke wedstrijd! Hierdoor verstevigden we onze 2e plek in de competitie.

Bekerwedstrijd
Afgelopen maandag mochten we voor de beker aantreden tegen Vosta D1 in Enschede. Dit team staat onderin de 1e klasse, ondanks dat moesten we scherp beginnen. Wedstrijden in de beker zijn altijd anders, doordeweeks spelen en dan nu in de Diekmanhal, een niet al te prettige zaal. De eerste set begonnen we erg rommelig, passend waren we zwak waardoor we snel achterstonden met 14-8! Na de time-out kregen wij de serve terug en konden we eindelijk zelf het spel bepalen, dit deden we dus ook en wonnen we met 19-25. De 2e set kon Vosta tot de 15 punten nog goed meekomen, mede door het aantal fouten aan onze kant. Gelukkig konden we weer op het juiste moment ons herpakken en wonnen we de rest van de set vrij eenvoudig met 25-19. De laatste set konden we mooi doorwisselen om iedereen speeltijd te gunnen en blessures te voorkomen. Door eigen serveseries hadden we al gauw een voorsprong van 10 punten. Op 8-18 mocht Rosan Pikkemaat haar debuut nog maken! Door een hele sterke serveserie van Rosalie (8 punten op rij) kreeg Rosan geen bal om aan te vallen bij haar eerste wedstrijd. Wel maakte ze met een goed blok het winnende punt en zo wonnen we met 8-25!
Door naar de volgende ronde dus!

Aanstaande vrijdag spelen om 21:15 in Geesteren een belangrijke pot tegen Tornado 2. Zij staan momenteel 3e, dit belooft dus wat te worden!