De voorbereiding naar de topper tegen Tornado Geesteren D2 was niet optimaal. Fleur was de week ervoor door haar enkel gegaan, gelukkig was er niks gebroken of gescheurd. Op de training voor de wedstrijd brak Roanne ook nog eens haar pink bij het blokkeren. Hierdoor waren we onze beide spelverdelers kwijt voor de wedstrijd tegen de nummer 3. Gelukkig kon Pien Baalhuis (B1) met ons mee.

Ondanks haar zwakke enkel moest Fleur toch beginnen, ze had haar enkel dik ingetapet, pijnstillers genomen en hopend op het beste. We wisten dat Tornado een goede serve heeft en verdedigend erg snel is. Vanaf de eerste punten was het al duidelijk dat beide teams er vol voor gingen. Er werden lange rally’s gespeeld met prachtige verdedigende acties en mooie aanvallen. Door een sterke serveserie van Tornado kwamen wij al gauw 4 punten achter. We gaven echter niet op en bleven knokken voor ieder punt. Tornado ging echter steeds meer fouten maken, terwijl wij onze foutenlast laag hielden en zo konden we ze nog op tijd inhalen en de set winnen met 21-25.
De tweede set begonnen we met een voorsprong en speelden goed. Helaas was daar weer een goede serve van Geesterse kant die het ons moeilijk maakte, hierdoor gingen wij steeds meer fouten maken. Fleur was logischerwijs behoorlijk moe door de last van haar enkel, daarom kwam Pien er nog aan het eind in. Dit hielp niet meer en we verloren terecht de set met 25-18.
Pien bleef staan in de 3e set en dit beloonde ze met een goede serve waardoor we een voorsprong van 0-6 kwamen. Gedurende de set konden we deze nog vasthouden, blokkerend stonden we erg goed. Pien bracht de ballen goed bij de aanvallers waardoor we ook daar de punten konden maken. Deze set wisten we te winnen met 19-25.
Wat de Geesterse dames in de 3e set niet deden, besloten ze wel in de 4e set wel weer te doen en dat was goed serveren. Onze passlijn stond onder druk waardoor we weer zelf fouten gingen maken. Het ging nog wel gelijk op, maar helaas haakten we aan het eind van de set af en verloren we deze set met 25-19.

De tiebreak moest dus de beslissing brengen. Fleur was door de 2 sets op de bank uitgerust, ze kon dus weer starten in de beslissende 5e set. Deze set gingen we met een goed gevoel, we stonden ze goed en vol enthousiasme te spelen dat we deze wel moesten winnen. Aan het begin ging het nog gelijk op, maar weer stonden wij blokkerend als een huis, serverend deden we ons werk goed, vooral Aileen en Merle in deze laatste set. Zo konden we de wedstrijd winnen met 5-15. Wat een blijdschap na de tijd!

Het moet zeker gezegd worden dat dit een prachtige wedstrijd was. Hoog tempo, veel rally’s en eindeloze inzet van beide teams. De teams waren enthousiast, het publiek deed goed mee en het was een genot om deze pot te spelen.
Ook willen we Pien nogmaals bedanken voor het meedoen. Ze had maar 2 keer met ons meegetraind en om dan in zo’n wedstrijd een goed niveau te halen is zeker knap!
Door deze overwinning vergroten we onze voorsprong op Tornado naar 3 punten. We hebben dit jaar nog 3 wedstrijden te gaan. De eerstvolgende is tegen Krekkers D3 op woensdag 25 november, om 20:30 thuis!