Na een vrij weekend mochten we afgelopen zaterdag in Borne aantreden tegen het 3e damesteam van Apollo 8. Vooraf wisten we dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Nadat de nieuwe trainingspakken (bedankt Bella Napoli!) gepast werden kon de warming-up beginnen in de mooie nieuwe hal ‘de Veste’.

De eerste set begonnen we onwennig, er werden veel aanvals- en servefouten gemaakt. Doordat we veel makkelijke ballen richting Bornse kant speelden konden zij vrijuit aanvallen en daar maakten ze gebruik van. We kwamen nog terug tot 20-16, maar het mocht niet meer baten, de set ging verloren met 25-18.

Tussen de sets door hoefde er eigenlijk weinig gezegd te worden, iedereen wist dat het beter moest en we vol overtuiging moesten aanvallen. We gingen ook beter spelen en maakten zelf de punten, maar Apollo wist ook niet van opgeven en zo ging het de hele set gelijk op. Gelukkig hadden wij telkens een voorsprong van 2/3 punten. Apollo kwam goed terug tot 21-22, op dat moment besloot Jet dat het wel genoeg was en scoorde met een harde bal op de rechtdoor, daarmee kwamen we op 21-23 voor. Lieke maakte de laatste 2 punten en zo hadden we de setwinst binnen.

In de 3e set gingen we door waar we gebleven waren, de pass lag goed waardoor we aanvallend ons ding konden doen. Tot de 15 bleef het spannend, daarna begonnen de Bornse dames wat meer fouten te maken waardoor wij vrijuit konden spelen. Zo pakten we deze set met 18-25.

De laatste set was het op bij de thuisploeg, aanvallend kwamen ze er minder door. Onze serve werd steeds beter waardoor Apollo passend fouten maakte. Zo wonnen we deze set vrij eenvoudig met 10-25. Roanne wou graag zelf ook wat punten maken, dus deed ze dat ook op een mooie manier.

Al met al een wedstrijd om tevreden over te zijn. Een beetje balen van de eerste set mag, maar we zijn vooral blij met de 3-1 winst tegen een goed team.

Komende woensdag spelen we thuis (20:30) in de beker tegen Lutheria D1! Dit belooft een mooie pot te worden, komt allen!