Opnieuw was Ootmarsum de plek waar zou worden beslist wie zich uiteindelijk zou plaatsen voor de finale. MC had duidelijk de zwaarste poule van vier geloot en de tegenstanders waren allen van formaat.
De eerste wedstrijd werd niet goed begonnen, een 0-4 achterstand, terugkomen tot 4-4 eMC Halve finale NOJK (1)n vervolgens weer met 4-8 achter. Daarna begon het echter heel erg goed te lopen, met gevarieerd aanvalsspel en een hoge servicedruk werd Dynamo de eerste set met 25-16 uiteindelijk toch gemakkelijk bedwongen. Jenne Morsink en Evi Dingeldein timmerden en vrolijk op los op buiten en ook op mid kreeg Dynamo het niet voor elkaar iets te forceren omdat Wies Heerink en Maud Oude Luttikhuis daar de baas waren en met enkele “kill bloks” de aanval van Dynamo ontregelden. De tweede set was er steeds een voorsprong, spannend bleef het echter wel. Toch werd ook deze set terecht met 25-22 gepakt, mede door goed spelverdelen van Maud Hulsbeek en Tess Reerink en fantastisch verdedigend werk van Tess Bartelink, onze libero. Een goed begin tegen een naaste concurrent.
Daarna moesten ze tegen het minder bekende VCV uit Varsseveld, een vervelend team om tegen te spelen, niet omdat ze technisch nou zo geweldig waren, maar wel omdat ze alles van de vloer haalden. Pas in de laatste set gingen we zelf volleyballen i.p.v. in hun spel mee te gaan. Na de verloren eerste set met 20-25 waren we de tweede erg dicht bij een gelijkspel. Helaas lukte het net niet, want ook de tweede werd nipt verloren met 23-25 ondanks een goede invalbeurt van Lonne Meinders die VCV nog even pijn deed met enkele goede klappen op buiten. Beetje onnodig verlies, maar er was nog geen man over boord.
De derde wedstrijd tegen Ecare Apollo uit Borne moest nu koste wat kost gewonnen worden. Na een nerveus en moeizaam begin werd de eerste set uiteindelijk toch simpel gepakt met 25-16. De tweede leek een simpele zege op te leveren, echter sloegen de zenuwen opnieuw toe bij een ruime voorsprong. Na een belangrijke time out waarin de focus terug kwam werd de set toch binnen gesleept met 25-22. Tweede in de poule en dus nog steeds in de race omdat Dynamo een set had verloren van VCV en Apollo alles verloren.

MC Halve finale NOJK (2)Na deze wedstrijd moesten de meiden gelijk de kruisfinale spelen tegen de nummer één van de andere poule WSV uit Warnsveld. De focus was de eerste set niet goed, we liepen achter de feiten aan en stonden na de eerste set met 20-25 met lege handen. De tweede moest dus gewoon gewonnen worden en de messen werden geslepen. Punt voor punt zouden we spelen met maar één doel, de tweede set binnenslepen om een derde af te dwingen. Dat gebeurde en hoe! Met een enorme servicedruk van vooral Wies Heerink en Jenne Morsink en felle aanvallen op buiten en mid werd WSV aan flarden gespeeld en de set was voor ons met jawel 25-6! Dus moest een derde set beslissing brengen. Voor de set werd afgesproken dat het nu niet meer uit handen mocht worden gegeven en na steeds een ruime voorsprong werd deze set met 15-11 uiteindelijk terecht gewonnen. Uiteraard waren de meiden uitzinnig van vreugde met deze unieke prestatie net als de coach en begeleiders.

Ook de wisselspelers ontvingen een pluim, in een team is iedereen belangrijk, dat is tijdens de eerste ronde wel gebleken met goede invalbeurten van Mirthe Pierik en Jade Groener. Helaas kwam deze tweede ronde voor Anne Veldscholten nog iets te vroeg door een vervelende blessure, maar ze was wel elke keer fanatiek aanwezig.