Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Zwolle dames 2 op het programma. TiMaX/DeVoKo dames 1 stond samen met Zwolle met 10 punten op de laatste plaats. Misschien lag het wel aan de spanning, maar de dames startten niet goed. De eerste twee sets gingen dik verloren (17-25 en 14-25). Daarna herpakten de dames zich, maar kwamen net te kort. Set 3 en 4 werden met 24-26 verloren. Op papier een duidelijk 0-4 nederlaag, maar zeker set 3 en 4 lieten een ander beeld zien.

Feit is wel dat Zwolle, zeker in het begin, veel slimmer en gevarieerde volleybalde. DeVoKo bleef op dezelfde wijze aanvallen en Zwolle zette daar een goed blok tegenover zodat scoren moeilijk werd. De DeVoKo dames komen op dat soort moment kwaliteit te kort en zeker ook lengte. Waar Zwolle regelmatig scoorde door prikballen, deed DeVoKo dat slechts 1 keer en ook nog pas in de 4e set.

Coach Paul op de Weegh begon met Fleur Blokhuis als spelverdeler, Amke Blokhuis en Britt Roeleveld op mid, Merle Roetenberg en Jenne Morsink als passer-loper, Laura Behrens als diagonaal en Iris Blokhuis als Libero. De DeVoKo dames waren vanaf het eerste fluitsignaal niet goed bij de les. De aller eerste aanval eindigde in het net, daarna volgenden een paar moeilijke passen en werden de aanvallen niet afgemaakt. Bij een stand van 0-7 werd door Paul de 1e time-out aangevraagd. Meestal werkt een time-out wel goed, ook deze keer. Zwolle serveerde in het net. DeVoKo deed hetzelfde dus was de winst minimaal. Bij een stand van 4-10 kond de eerste echte eigen aanval score genoteerd worden. In het middenstuk van de set bleven de dames in het spoor, van 5-12 werd het 10-18. Daarna was het weer Zwolle dat vrij eenvoudig uitliep naar de set winst (17-25)

Met Jette Blokhuis voor Jenne Morsink werd gestart aan de 2e set. De DeVoKo dames startten aanmerkelijk beter en kwamen zelfs voor te staan met 9-4. Deze weelde is echter niet besteed aan de dames. Door te weinig initiatief en te “lief” spel kon Zwolle makkelijk terugkomen en stoomde in één keer door naar 9-10. DeVoKo scoorde nog 10-10, maar dat gaf niet het benodigde zelfvertrouwen. Zwolle liep weer eenvoudig uit naar 11-19. Via 12-22 haalde Zwolle ook deze set binnen met 14-25.

In de 3e set leek het erop dat DeVoKo de moed had opgeven. De dames liepen continu achter de feiten aan en Zwolle liep eenvoudig uit naar 6-12. De moed opgeven doen de dames echter nooit. Ze knokten zich terug, soms geholpen door Zwolle. Bij 10-12 kon Zwolle nog weer uitlopen naar 10-14, maar bij een stand van 17-17 was alles weer in evenwicht. Het bleef wisselvallig. Bij een stand van 17-20 strafte Amke Blokhuis 2 keer een scherpe pass van Zwolle af aan het net en stond het weer 20-20.  DeVoKo kwam zelfs op 22-20 door onder andere een kil blok van dezelfde Amke. Via 23-23 werd het 24-24, maar daarna scoorde Zwolle 2 keer op rij en werd ook deze set verloren, maar die hadden de dames van DeVoKo ook kunnen winnen.

Dan maar zorgen dat er in ieder geval 1 punt in Denekamp blijft. Ook de 4e set begonnen de DeVoKo dames goed. Af en toe geholpen door een servefout van Zwolle, kwamen de dames voor met 8-4. Zwolle kwam weer terug tot 10-10. DeVoKo liep met goed spel weer uit naar 17-12, maar gaf deze voorsprong ook weer uit handen 17-17. Zwolle scoorde namelijk 4 keer door de bal via de net rand te serveren. De DeVoKo dames bleven ondanks deze gelukkige reeks van Zwolle toch redelijk bij tot 19-20. De scheidsrechter weigerde 2 behoorlijke technische fouten van Zwolle af te fluiten, waardoor Zwolle kon uitlopen naar 20-23. DeVoKo haalde nog 1 keer alles uit de kast en kwam terug tot 23-23. Het 1e set punt werd nog afgeslagen, 24-24. Daarna scoorde Zwolle net als in de 3e set 2 keer op rij en stonden de dames met lege handen.

Zaterdag 2 december is de volgende thuiswedstrijd tegen Hake Tjoba. Om 17:00 uur start de wedstrijd in de sporthal Dorper Esch.