Timax/Devoko Dames 1 blijft winnen en  blijft als nieuwkomer verrassen in de eerste divisie A. De afgelopen weken werd door een aantal speelsters en staf (in soms wat warmere oorden) gebruikt om de accu weer op te laden. Door de afwezigheid van hun tijdens het bekerweekend werd dit gebruikt, om onder leiding van interim-coach Martijn Pikkemaat, een aantal jongere talenten de kans te geven om hun kunnen te tonen tegen een aantal topdivisieteams. De conclusie kan zijn dat er voor de toekomst de nodige talenten zich aandienen en dat dit een goede voorbereiding was voor de openclub kampioenschappen.

Dan is het natuurlijk altijd wel de vraag welke uitwerking dit zou hebben op de wedstrijd tegen Emmen.

Gewaarschuwd door de resultaten van Emmen in de bekerronde tegen topdivisionisten Rivo (2 sets met minimaal verschil verlies) en de winst tegen VC Zwolle 2 (3-1 winst Emmen), werden er in de voorbespreking nog even een aantal accenten besproken. Vooral werd de nadruk gelegd op het feit dat de stand op de ranglijst geen maatstaf was voor het niveau van Emmen dat de ploeg had laten zien in de bekerronde.

Devoko begon geconcentreerd aan de wedstrijd, zette de pass-lijn van Emmen onder druk en speelde erg gedegen. Daar waar de ploeg uit Emmen onder druk de nodige fouten maakte, benutte de ploeg uit Denekamp de geboden kansen. Verdedigend en organisatorisch stond de ploeg onder leiding van libero Iris prima en kon Ruth het spel naar hartenlust verdelen. Met name op de tempo aanvallen van Britt en Noortje moest Emmen het antwoord schuldig blijven. Ook aan de buitenkant werden harde aanvallen en tactisch gespeelde ballen door Lotte, Guusje, Lynn en Laura afgewisseld, waardoor Devoko gedurende de eerste 3 sets duidelijk de bovenliggende partij was. Dit kwam ook duidelijk in de setstanden tot uiting 25-13, 25-18 en 25-16.

En dan moet er nog een vierde set gespeeld worden terwijl je al weet dat je de wedstrijd gewonnen hebt. In deze vierde set begon Emmen gedreven en nam door een sterke serve en aanval een 9-2 voorsprong. Devoko “was even de weg kwijt” en ondanks time outs en spelerswisselingen lukt het niet om het ritme van de eerste 3 sets terug te krijgen.  De ploeg  uit Denekamp kwam op het eind nog terug tot 19-17 maar verder liet Emmen het niet komen en won door veel servedruk deze set met 25-21.

Devoko voegde weer 4 punten toe aan het totaal en staat na 6 wedstrijden met 21 punten  op een keurige (gedeelde) derde plaats. A.s. zaterdag komt Sudosa 2 in Denekamp op bezoek. Nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. De wedstrijd begint om 16.30 uur.

Tenslotte wil ik het arbitrale duo van deze middag, Hans Hoekstra en Bertus van Asselt, een groot compliment maken voor de wijze waarop zij deze wedstrijd floten. (On)opvallend goed!!