Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper Flamingo’s op het programma. Er werd bij buurvereniging Set-Up ‘65 in Ootmarsum gespeeld omdat in de thuishaven van DeVoKo niet beschikbaar was ivm. crisisopvang van vluchtelingen. De tegenstander van vandaag hadden blijkbaar even problemen om hun reis naar Ootmarsum vlekkeloos te laten verlopen. Het busje kwam niet zomaar bij de Schalm aan, daarvoor
moest de brandweer er eerst aan te pas komen om hen ‘uit de drek’ te trekken. Maar een koploper met veel ervaring in de ploeg laat zich natuurlijk niet door zo’n futiliteit van de wijs brengen. Dat bleek
tijdens de wedstrijd, waar DeVoKo een zeer gefocust team tegenover zich zag staan.

Henk Goor van DeVoKo koos voor een beginopstelling met Marlon Stevelink, Laura Behrens, Amke Blokhuis, Loes Hassink, Lotte Kuipers en Daphne Giesselink. Anouk Heemstra had dat andere shirt aan.
In het wisselvak stonden nog Ellen Stevelink, Merle Roetenberg, Tippy Rolink en Laurie Heemstra.

DeVoKo was erop gebrand om de eerste punten in een ‘thuiswedstrijd’ te behalen. Dat dit tegen de Flamingo’s, met meerdere ex- eredivisiespeelsters in de basis,  een hele opgave zou worden besefte
iedereen zich zeer goed. Gretigheid en plezier, enthousiasme en vechtlust moesten eventuele speltechnische tekorten teniet doen. Dat er meer nodig was om de gasten in verlegenheid te brengen, bleek al snel in de eerste set. Flamingo’s had aanvallend veel power en was stabiel aan het passen en
verdedigen. Loes Hassink en Daphne Giesselink konden wat terugdoen tot 4-6, maar vervolgens werd het verschil verdubbeld door een netfout en een technische fout. (4-8).
Daarna gingen de passerlopers van Flamingo’s zich met de score bemoeien. De harde rake klappen vanaf de buitenkant maakten het verschil vlot nog groter. Flamingo’s liep uit naar 6-12, 7-15 en 10-20. Alleen libero Anouk Heemstra had de servepass onder controle, toen Flamingo’s dat eenmaal in de gaten had
serveerden ze niet meer op haar. Amke Blokhuis scoorde nog 11-20 en blokkeerde de 12-23 tegen de vloer. Flamingo’s was een maatje te groot in deze set.

DeVoKo begon vol energie aan de tweede set. Hen kon niets gebeuren, tegen een tegenstander als Flamingo’s rekenden ze nou niet meteen op puntenwinst. Als je onderin in de stand meedraait en tegen
de koploper speelt is zoiets niet erg waarschijnlijk, maar zul je een kans om te stunten niet aan je voorbij laten gaan. Tot 14-14 in deze set hield DeVoKo uitzicht op in ieder geval een spannend slot van
de set. Omdat Flamingo’s wel met een hele grote foutenlast speelde en DeVoKo bijna niets weggaf. Bij 14-14 had Flamingo’s acht keer voor DeVoKo gescoord en er drie voor terug gekregen. Bij de dames van
DeVoKo zat het aanvallend toch niet altijd lekker, ze misten power aan het net en kwamen een paar houwdegens tekort die erop in durfden te hakken. Loes Hassink scoorde twee keer, Laura Behrens pakte
een puntje mee en Daphne Giesselink serveerde een prima ace. En daarmee was het tot 14-14 gedaan, terwijl de gasten elf keer zelf voor een eigen punt zorgden. Na 14-14 ging het snel de verkeerde kant op
voor DeVoKo. Flamingo serveerde een paar aces en ook aanvallend pakte de tegenstanders hun puntjes mee. Bij DeVoKo kon alleen Amke Blokhuis na een lange rally nog de 16-19 binnen slaan. Dat was het laatste punt van DeVoKo in deze set. Flamingo’s vloog regelrecht naar de eindbestemming.

DeVoKo begon met nog meer enthousiasme aan de derde set. De laatste kans om te doen wat ze zich hadden voorgenomen. Flamingo’s wenste de wedstrijd niet onnodig langer te laten duren dan noodzakelijk. Dat bleek wel, ze pakten meteen stevig door en kwamen via 1-3 op 2-6 en 5-10.  De foutserve bracht Loes Hassink aan de opslag voor DeVoKo. Amke Blokhuis doorzag een doortikbal van
Flamingo en Laura Behrens scoorde, nadat Flamingo’s DeVoKo een puntje had egeven via een technische fout. Het stond zomaar ineens weer 9-10. In de periode die volgde tot 17-17 lag de foutenlast bij DeVoKo te hoog. Vier keer op rij scoorden ze voor de gasten, maar kregen een paar puntjes daarvoor retour en konden via een ace van Lotte Kuipers en een touché geslagen buitenaanval van Laura Behrens toch bijblijven. Flamingo haalde de serve terug (17-18), serveerde een ace, en sloegen met hun harde aanvallen Flamingo’s naar 17-21. DeVoKo kwam via Lotte Kuipers van 19-23 nog terug naar 21-23, op matchpoint bij 21-24 maakte een uitgeslagen bal een eind aan de set en de wedstrijd.

DeVoKo had ten opzichte van de voorgaande wedstrijden de foutenlast beter onder controle, al waren de ketsers op de opslag van Flamingo’s en passes die te ver doorschoten aan het net, en zo een
gemakkelijke prooi voor de Flamingo’s aanvalsters waren, aan de hoge kant. En de ploeg kwam aan het net duidelijk lengte en power tekort en kon dat niet met snelheid compenseren.

Volgende week heeft het team van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo een vrij (Sinterklaas-)weekend. Daarna wachten twee belangrijke wedstrijden tegen teams die eveneens in de middenmoot en de onderste regionen van de Topdivisie staan. Op 12 december wordt er afgereisd naar Sliedrecht Sport DS2, waarna op 19 december Krekkers op bezoek komt.