Vier Nederlandse jeugdteams kwamen vorig weekend in actie op het WEVZA-toernooi onder 17 jaar in het Belgische Oudenaarde. Zowel bij de jongens, als bij de meisjes werd een top zes klassering behaald. Puk Stubbe en Lotte Kuipers werden vijfde. Deze goede klassering levert kwalificatie op voor het WK onder 17 jaar in 2016.

Op het WEVZA (Western European Volleybal Zonal Association) toernooi onder de 17 jaar deden er vier Nederlandse teams mee. Drie jeugdteams van Beachvolleybal Team Nederland en Van Driel en Schoon van de Kadijk Beach University.  De teams hadden voor het toernooi het doel om in de top zes te eindigen, want daarmee zou ook een ticket gepakt worden voor het WK van volgend jaar.

Bij de meisjes liep het erg goed in Oudenaarde. Beide teams, Stubbe/Kuipers en Van Driel/Schoon, plaatsten zich voor de kwartfinales. In die strijd om een plek in de halve finale verloren de talenten van Beachvolleybal Team Nederland na een spannende wedstrijd met 1-2 van Italië, de uiteindelijke winnaars van het toernooi. Door de nederlaag kon het duo, gecoacht door Margot Wiltens, daarna alleen nog strijden voor WK kwalificatie, waarvoor ze in de top zes moesten eindigen.

Datzelfde gebeurde met Van Driel en Schoon, die met hun coach Debora Schoon-Kadijk in België waren.  Ze verloren ook de kwartfinale, maar de Nederlandse teams herpakten zich sterk en wonnen daarna de volgende wedstrijd aan de verliezerkant. Ze speelden daardoor tegen elkaar in het duel om plek vijf en zes, waardoor het WK ticket voor Nederland binnen was. Het onderlinge duel werd met 2-1 (18-21, 21-17 en 15-10) gewonnen door Stubbe en Kuipers.