Doordat de het miniteam van Devoko in de voorrondes van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen 1e werd in de poule plaatsten zij zich voor de halve finale. Deze werd afgelopen zaterdag, 13 februari, in Lemelerveld gespeeld. De selectie van dit miniteam bestaat uit: Tess Molendijk, Milou Rerink, Joanne Brilhuis, Ruth Monnikhof, Hieke Veelders, Lynn Timmerman, Cindy Hartman, Guusje Leus, Nieke Nijmeijer en Pien Froeling onder leiding van Maureen Gortemaker en Amke Blokhuis. Ook waren er veel ouders mee om de meiden aan te moedigen!

De eerste wedstrijd was om 12:00 uur tegen SURF uit Vries. De coaches hadden de meiden van te voren gewaarschuwd dat er in de halve finale meer tegenstand zou zijn en dat de meiden de tegenstanders niet moesten onderschatten. Dit deden de meiden erg goed. Ze begonnen direct met het spelen van hun eigen spelletje en namen het initiatief in de wedstrijd. Vooral de serve bleek een erg sterk wapen te zijn. Deze ging erg goed en de meiden konden vaak hun rondje van 3 keer serveren vol maken. Aan de kant werden veel liedjes gezongen en de meiden in het veld werden goed aangemoedigd. Dit alles resulteerde in een 25-13 overwinning. De tweede set verliep nog beter dan de eerste. De pass kwam steeds beter aan het net waardoor er mooie set-ups gegeven konden worden en de meiden mooie aanvallende ballen konden scoren. De coaches bleken geen gelijk te hebben wat betreft meer tegenstand en deze set werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen met 25-7.

Een mooi begin van de dag!

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Apollo 8 uit Borne. Dit team waren de meiden al tegengekomen in de voorbereiding. Toen werd er gewonnen met 2-0. De meiden hoopten dit te kunnen herhalen. Helaas werd deze wedstrijd niet zo goed begonnen als de vorige. De meiden maakten meer fouten, waardoor ze dubbel zo hard moesten werken om de punten weer binnen te halen. Gelukkig lieten de meiden de koppies niet hangen en kwamen ze, samen met de goede aanmoediging van de kant, weer uit hun dipjes en wisten ze deze zet te winnen met 25-18. De tweede set verliep iets beter, maar de meiden hadden nog wel steeds moeite om hun eigen niveau te halen. Echter door het harde knokken en samenwerken wisten de meiden van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo ook deze set te winnen met 25-16. Een knappe prestatie! Niet het eigen niveau kunnen halen, maar toch de wedstrijd winnen.

Mini's halve finale

De derde en laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen VC Bolsward uit Bolsward. Bij gelijk spel of winst zou het team eerste worden in de poule en dus de kruisfinale moeten spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule. Uiteraard werd hier vol voor gegaan! De eerste set hadden de meiden weinig moeite met VC Bolsward. De foutenlast was een stuk minder dan de vorige set en het eigen niveau kon weer worden gehaald. Er werd slim door de meiden gespeeld. De hard geslagen ballen werden afgewisseld met mooie tikballen. Dit zorgde voor veel punten wat leidde tot een 25-13 winst. De tweede set verliep precies tegenovergesteld van de eerste set. De Denekampse meiden kregen de pass niet onder controle en keken al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Na een time-out van de coaches, waarin werd geprobeerd om de meiden wat positieve energie mee te geven, werd de serve terug gepakt. De koppies gingen weer omhoog en de meiden begonnen zich weer terug te knokken in de wedstrijd. Echter bleef deze set moeilijk verlopen. De meiden aan de kant schreeuwden de longen uit hun lijf om de 4 meiden in het veld naar de overwinning te helpen. En dit lukte! Een 23-18 achterstand werd omgezet naar 26-24 winst. Een knappe overwinning en een goeie boost voor de kruisfinale die op hun stond te wachten!

De kruisfinale werd gespeeld tegen Krekkers uit Mariaparochie. Van dit team werd in de voorronde gewonnen met 2-0. Maar de vermoeidheid van de dag en de spanning van de kruisfinale kan zo voor een andere uitslag zorgen. De eerste set begon meteen al erg spannend. Het ging erg gelijk op. Beide teams waren er opgebrand op om die plek in de finale te bemachtigen. De meiden van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo hadden even wat tijd nodig om de spanning van zich af te schudden. Toen de spanning wat naar de achtergrond was getreden gingen de meiden meer vrij uit spelen. Er werden mooie ballen gescoord en de serve druk lag erg hoog. Dit zorgde ervoor dat de meiden konden uitlopen op Krekkers en de rest van de set niet meer in moeilijkheden kwamen. De set werd dan ook met 25-17 gewonnen. De tweede set ging lange tijd heel erg gelijk op. Er werd steeds om en om gescoord, wat er voor zorgde dat de stand redelijk gelijk bleef. Krekkers scoorde vaak met een korte prikbal waar de verdediging van de Denekampse meiden wat moeite mee had. Halverwege de set stond de verdediging veel beter en werden er steeds meer ballen van de grond gehaald. Dit zorgde dat zo een 25-20 winst kon worden neergezet. Met een 2-0 winst op Krekkers werd er ontzettend knap de finale van de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen gehaald! Een groot moment van vreugde bij de speelsters en coaches.

De meiden van ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo hebben zowel in de voorronde als in de halve finale elke wedstrijd gewonnen! Er werd het hele toernooi nog geen set verloren. Een ontzettend knappe prestatie van dit super team! En dus een terechte kandidaat voor de finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. De plaatsing voor de finale betekent dat dit miniteam bij de beste 8 miniteams van Nederland hoort. Een prestatie die nog geen enkel miniteam in de historie van de vereniging heeft weten te bereiken.

Er zal de komende weken weer hard getraind worden om het team voor te bereiden op de finale die op 12 maart in Wijchen wordt gespeeld.