De eerste seizoenshelft voor dames 3 zit er bijna op, nog 1 wedstrijd te gaan in het begin van het nieuwe jaar. Het resultaat na 10 wedstrijden mag er zijn. 9 overwinningen en 1 nederlaag tegen de koploper. Tevens is het erg leuk en bijzonder om te vertellen dat D3 ook enkele nieuwe sponsors heeft: Shirtsponsor is medikamente die grenze; wedstrijdpresentatiepaksponsor Donado en bidonsponsor Club-life.

Het team D3 bestaat net als vorig jaar uit de spelverdelers Manon Steggink en Silvie Benerink, libero Pien Keizer, midaanvallers Maud in ’t Veld, Lieke Hidding en Chantal Groener, diagonaal spelers Hanneke Hogenkamp en Chantal Blokhuis en buitenaanvallers, Melanie Wams, Inge Sleiderink. Nieuw in het team is Mironne Damhuis die een jaar niet heeft gevolleybald omdat ze moeder is geworden.

De trainers zijn Jeroen Meijerink en Rob Heinink. De laatste is tevens coach en uiteraard is het noodzakelijk om interim coach Daisy Veltmaat te noemen die vorig jaar nog speelster was van dit team.

1300

Zoals gezegd 1 nederlaag tegen koploper Saasveldia, hetgeen geen schande is want dit is een erg sterke ploeg. Hoewel er achteraf meer in had gezeten omdat we de 4de set het niet konden afmaken na 22-23 voorsprong. Aan de andere kant kwamen we wel terug van een 18-11 achterstand in de derde set die we wonnen met 25-27.

Maar om nou niet alle wedstrijden te hier te gaan bespreken zullen we een aantal sets van wedstrijden hier wel even uitlichten.

De eerste wedstrijd was uit tegen Vrivo, 4-0 winst, erg kap, niet goed gespeeld maar wel gevochten om die wedstrijd te winnen met name in de 3de set tegen een dikke actherstand van 22-11 aangekeken om uiteindelijk met 25-27 te winnen. Tot nu toe het enige team dat daar met 4-0 heeft weten te winnen

De 2de wedstrijd was tegen het sterke team van VVA, 3-1 winst maar helaas aan het einde van de 2de set ging Silvie erg hard door de enkel waarbij ze enige wedstrijden geblesseerd moest toekijken. De 2de set overigens wel met veel powervolleybal gewonnen voor Silvie met 35-33!

De wedstrijd daarna was in Ootmarsum, en is altijd lastig, ook al heeft Setup een compleet nieuw team was de opdracht om met 4-0 te winnen. Dat deden we ook, maar de 2de set op het nippertje met 23-25.

Vervolgens mochten we weer thuis spelen tegen het altijd lastige Dynamo uit Tubbergen. Veel routine in dit team maar D3 serveerde die wedstrijd 3 sets uitstekend waardoor er 3 keer gewonnen werd met 25-15, 1 set ging met minimaal verschil verloren 23-25

Op zaterdag morgen 31-10-2015 om 11.00 uur moest er gespeeld worden tegen het ook lastige Twente 05, tot dan toe weinig punten laten liggen maar oud speelster en nu coach Daisy won deze lastige wedstrijd met 3-1, waarbij 1 set met 27-25 werd verloren.
Daarna volgende er 3 overwinningen met 4-0. Tegenstanders waren resp. Vosta, (3 sets moeizaam van onze kant) Fellini Vips (donderdagavond uit, slechtste wedstrijd van het seizoen) en Devoc (zeer matige tegenstander)

De negende wedstrijd dus tegen Saasveldia, gedeeld mede koploper, helaas 3-1 verloren. zie hierboven.

De laatste wedstrijd dit jaar tegen het altijd lastige Holyoke, vorig jaar nog dik van verloren maar nu weer met coach Daisy naar een prachtige maar erg spannende 4-0 overwinning gespeeld.

Eind november en begin december zater en vluchtelingen in de Dorper Esch waardoor er niet getraind kon worden. Gelukkig konden we wel een paar oefenwedstrijden spelen tegen Devoko 2 uit de promotieklasse (3-0 winst voor Devoko 3!), Flevoll D1 (ook promotieklasse, 3-1 winst Devoko D3) en Lutheria D2 (andere 1ste klasse 2de plaats, 2-2 gelijk spel.

Het was dus een mooie 1ste helft, soms met goed volleybal en erg spannende sets, maar ook soms met erg slecht volleybal met soms wat geluk.

Hoedanook denk ik dat we op een verdiende 2de plek staan in de competitie gelukkig voor ons heeft de koploper de laatste wedstrijd van 2015 nipt met 3-2 gewonnen waardoor het gat maar 1 puntje is. Hopelijk kunnen we in April laten zien dat we een plaatsje zijn gestegen en hopelijk kunnen we de thuiswedstrijden weer een beroep doen op de trouwe supporters waaronder mevrouw Keizer die er altijd is!